شهروندان توصیه های دارویی و پیشگیری از مسمومیت، در ایام تعطیلات نورروز را جدی بگیرند

خورنا رییس اداره تحقیق و توسعه آموزش مردمی و اطلاع رسانی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، تاکید کرد: شهروندان توصیه های دارویی و پیشگیری از مسمومیت، در ایام تعطیلات نورروز را جدی بگیرند.

دکتر فریده یونسی با بیان اینکه شهروندان درهنگام مسافرت می بایست داروهای خود را همراه داشته باشند، زیرا ممکن است تا زمان پیدا کردن داروخانه در مقصد، برای تهیه دارو دچار مشکل شوند، افزود: چنانچه با حرکت اتومبیل، قطار، کشتی و یا هواپیما، دچار سرگیجه و حالت تهوع می شوید، به خاطر داشته باشید با مصرف ۱ یا ۲ قرص ۵۰ میلی گرمی دیمن هیدرینات، نیم ساعت قبل از آغاز سفر و تکرار یک قرص هر ۴ تا ۶ ساعت یکبار در طول سفر، می توان عارضه ناشی از حرکت، تهوع و سرگیجه را برطرف کرد.
وی با تاکید بر اینکه باید توجه داشت که در طول ۲۴ ساعت نباید بیشتر از ۸ عدد قرص مصرف شود، تصریح کرد: در صورت بارداری یا شیردهی، حتما می بایست با داروساز یا پزشک مشورت شود.
یونسی درادامه با اشاره به اینکه چنانچه به امارات متحده عربی (دبی، شارجه، ابوظبی) و یا عربستان سفر می کنید، از همراه بردن داروهای آرام بخش همچون داروهای دیازپام، اگزازپام، لورازپام، داروهای مسکن کدئین دار همچون استامینوفن کدئین، اکسپکتورانت کدئین و ترکیبات روانگردان جداً پرهیز کنند، تاکید کرد: براساس قوانین این کشور، متهمان به حمل این داروها با مجازات سنگینی مواجه می شوند.
رییس اداره تحقیق و توسعه آموزش مردمی و اطلاع رسانی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز تاکید کرد: در صورت نیاز به مصرف این داروها، نسخه پزشک معالج را همراه داشته باشید و یا نسبت به جایگزینی داروها با پزشک یا داروساز مشورت کنید.
این داروساز با بیان اینکه چنانچه به برخی از کشورهای افریقایی و یا آسیایی سفر می کنید مطمئن شوید که آیا تزریق واکسن خاصی همچون مننژیت ویا تب زرد پیش از سفر مورد نیاز است یا خیر، اظهار کرد: برای پیشگیری از گزش حشرات در محیط های گرم، مرطوب و استوایی، پشه بند، حشره کش های خانگی و یا پماد و اسپری دافع حشرات همراه داشته باشید.
یونسی در ادامه گفت: همراه داشتن جعبه کمک های اولیه، به ویژه در مورد خانواده هایی که فرزند خردسال دارند، همچنین همراه داشتن پوشک، شیرخشک شیرخوار، درجه تب، داروهای بدون نسخه همانند شربت تب بر، شربت سرماخوردگی، قطره و یا شربت مولتی ویتامین و آهن، پماد سوختگی، پنبه و گاز استریل و دیگر داروهایی که کودک در حال مصرف می باشد در سفر ضروری است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نحوه نگهداری داروها را از دکتر داروساز، هنگام تحویل گرفتن دارو از داروخانه بپرسید و هیچگاه داروهای خود را دراتومبیلی که زیر نور آفتاب پارک شده است و یا در شیشه عقب اتومبیل (حتی در زمستان) قرار ندهید. همچنین داروهای یخچالی را در همراه با یخ و یا در داخل ظروف خنک کننده حمل کنید.