۵۰ روستای حومه غربی رامهرمز آب کشاورزی ندارند

 جلسه شورای اداری فرمانداری رامهرمز ظهر امروز با حضور نماینده مردم رامهرمز و رامشیر درمجلس شورای اسلامی و مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در فرمانداری رامهرمز برگزار شد.

اقبال محمدیان نماینده مردم رامهرمز و رامشیر در مجلس در این مراسم، اظهار کرد: در روستاهای بقعه‌ها و کهله‌ها قسمت عظیمی از زمین‌های کشاورزی که کشت شده بودند به درون رودخانه ریزش کرده و بیش از ۱۰ هزار هکتار زمین کشاورزی کشت شده نابود شد، این روستا به امکانات و ماشین‌آلات برای اصلاح مهندسی مسیر آب نیازمند است.

وی افزود: حدود ۵۰ روستای حومه غربی رامهرمز در حال حاضر حتی یک قطره آب برای کشاورزی ندارد به دلیل این‌که روزانه ۲۵ هزار مترمکعب منابع آبی آن‌ها که چشمه‌ها هستند برای انتقال آب شرب به بخشی از اهواز قطع شده است.

محمدیان با اشاره به اعتبار ۴۳ میلیارد تومانی اصلاح شبکه آب‌رسانی رامهرمز، عنوان کرد: حدود ۲۰ هزار مترمکعب آب در رامهرمز هدر می‌رود و در برخی خیابان‌ها حفره‌های عمیق ایجاد شده است، ۲ سال است که خط اصلی شبکه مادر رامهرمز در حال اجرا است اما روند اجرای آن بسیار کند است.

وی گفت: مردم نسبت به وضعیت آسفالت معابر در رامهرمز معترض هستند اما تا زمانی که مشکل آب و فاضلاب رامهرمز برطرف نشود حتی اگر بهترین آسفالت استفاده شود پس از مدتی نشست می‌کند.

نماینده مردم رامهرمز و رامشیر در مجلس گفت: مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی آب می‌تواند یک منبع ذخیره مناسب در شرایط اضطراری برای مردم باشد که تاکنون حدود ۱۰ هزار مترمکعب آن آبگیری شده است و می‌تواند آب بهداشتی و سالم را وارد مدار کند.

فرهاد ایزدجو مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در این مراسم با بیان این‌که سازمان آب و برق وظیفه هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف زیرمجموعه در استان را بر عهده دارد، اظهار کرد: سازمان آب و برق خوزستان احداث، بهره‌برداری، تعمیر، نگهداری شبکه آبیاری و زهکشی، حفاظت از سواحل و رودخانه‌ها، تأمین حق‌آبه تالاب‌ها، تأمین آب شرب و تولید نیروگاه برق‌آبی را به عهده دارد.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به بررسی وضعیت آب زیرزمینی دشت‌های خوزستان، عنوان کرد: برداشت از آب‌های زیرزمینی در اکثر بخش‌های استان خوزستان ممنوع است.

وی گفت: آبزی‌پروری در قفس در پشت سدهایی که مصرف آب شرب دارند به دلیل مشکلات بهداشتی ممنوع است اما درصورتی‌که مطالعات انجام شود و مجوزهای زیست‌محیطی صادر شود برای آبزی‌پروری به‌صورت پایلوت در پشت سدها مجوز صادر می‌شود.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به محدودیت کشت برنج در حوزه سد مارون، اظهار کرد: حدود ۷۰ مترمکعب متوسط رهاسازی از سد مارون است که باید ۳۰ مترمکعب آن به شادگان که در انتهای خط است برسد به همین دلیل کشت برنج در شادگان که انتهای مسیر است حداکثر در ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار مجاز است.

وی افزود: در کل رودخانه‌های خوزستان محدودیتی در کشت تابستان اراضی سنتی نداریم اما در شبکه‌های آبیاری میزان کشت برنج بر اساس ظرفیت مخزن سدها تعیین شده است.

ایزدجو وی با بیان این‌که طرح‌های جدید توسعه کشاورزی به دلیل ناپایدار بودن آب تصویب نمی‌شوند، عنوان کرد: طرح انتقال آب کارون ۳ یک طرح ۳ هزار میلیارد تومانی و عظیم است که تأمین اعتبارات مالی آن با مشکل مواجه است و در صورت تکمیل این طرح مشکل آب چندین شهر و روستای خوزستان برطرف خواهد شد.

ایزدجو با اشاره به بازدید از تأسیسات آب‌رسانی کاید رفیع، اظهار کرد:  خط لوله انتقال آب این تأسیسات و آبگیر آن احداث خواهد شد و تا ۳۰ تیرماه قرارداد بسته و کلنگ‌زنی می‌شود.

درادامه جلسه حجت‌الاسلام سید اسماعیل موسوی امام‌جمعه رامهرمز با اشاره به مصوبات گذشته که اجرایی نشدند، اظهار کرد: آنچه امروز مصوب می‌شود عملیاتی شود حتی اگر یک مورد باشد، این‌طور نباشد که مصوب شود و پس از مدتی اعلام کنید که به علت موانعی عملیاتی نمی‌شود، اگر موانع وجود دارد در همین جلسه بیان شود.

امام‌جمعه رامهرمز با اشاره به تأمین آب شرب برخی روستاهای رامهرمز به‌وسیله تانکر، عنوان کرد: شبکه آب‌رسانی شهرستان رامهرمز به‌ویژه در مرکز شهر دارای فرسودگی و لوله‌ها نزدیک به ۱۰۰ نقطه در مرکز رامهرمز دچار شکستگی هستند، حتی در برخی نقاط شاهد نشست زمین هستیم که نیاز به رسیدگی فوری در این مورد وجود دارد.

حجت‌الاسلام موسوی گفت: برای حق آبه با کشاورزان قرارداد بسته می‌شود اما کشاورزان معتقد هستند که طبق قرارداد به آن‌ها آب داده نمی‌شود درحالی‌که در قرارداد ۱۰ نوبت آب ذکر شده است ولی بیشتر از چهار نوبت آب به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد.