۴۶۳ کودک کار در اهواز شناسایی شده است

معاون اجتماعی بهزیستی اهواز با بیان اینکه سه هزار و ۱۵۰ خانواده بی سرپرست در این شهرستان زیرپوشش بهزیستی هستند گفت: ۴۶۳ کودک کار و بی سرپرست در اهواز شناسایی شده است.

به گزارش خبرگزاری خورنا محمود رئیسی روز دوشنبه در کارگروه ساماندهی متکدیان در معاونت سیاسی اجتماعی فرمانداری اهواز، بیان کرد: از سال ۹۴ تاکنون در اهواز ۹۵ کودک بی سرپرست و یا بدسرپرست مطلق در اهواز شناسایی شده که تا سن ۱۸ سالگی در مراکز بهزیستی نگهداری می‌شوند.

وی با اشاره به ساماندهی کودکان کار در اهواز افزود: هم اکنون ۳۶۸ کودک در مؤسسه‌های خیریه زیرنظر بهزیستی شناسایی شده که مراحل پذیرش ۲۸۴ کودک در مؤسسه گلشن آل طاها و ۸۴ کودک در مؤسسه مهرآفرینان در حال انجام است.

رئیسی اضافه کرد: ۱۱۰ کودک کار نیز از پارسال شناسایی شده که برای جلوگیری از کار به خانواده آنها کمک هزینه معیشت پرداخت می‌شود.

به گفته وی برای پیشگیری از ترک تحصیل کودکان، پارسال برای ۲۴۲ کودک نوشت افزار و کمک هزینه تحصیلی تهیه شده و ۱۱۰ کودک نیز به مراکز فنی حرفه‌ای معرفی شدند تا آموزش ببینند.

وی مهمترین دلیل کار کودکان را در اهواز فقر و مشکلات اقتصادی بیان کرد و افزود: تا زمانی که مسایل اقتصادی و بیکاری در خانواده‌ها حل نشود، با برگزاری جلسات نمی‌توان مساله کودکان کار را برطرف کرد.

رئیسی ادامه داد: هم اکنون سه هزار و ۱۵۰ خانواده بی سرپرست زیرپوشش بهزیستی اهواز هستند که ماهانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال مستمری به هر یک از آنها پرداخت می‌شود و این مبلغ کفاف ۱۰ درصد هزینه آنها را نیز نمی‌دهد.

* بهداشت و درمان کودکان کار

رئیسی خواستار همکاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز در پذیرش و درمان کودکان کار شد و گفت: بهداشت عضو کارگروه ساماندهی کودکان کار است و برای آنها وظایفی تعیین شده که باید به آنها عمل کند.

وی همچنین بیان کرد: برخی کودکان نیز شناسایی شده‌اند که با وجود بی نیازی مالی، تکدی گری و کار خیابانی را انجام می‌دهند، که در صورت برخورد با این افراد خانواده‌ها فراخوان و از آنها تعهد گرفته می‌شود.

رئیسی افزود: آموزش شهروندان و کار فرهنگی در زمینه کمک به کودکان کار جزو ضروریات است تا بتوان کمک‌های مردمی را به سمت نیازمندان هدایت کرد.

* کودکان کار در چنگال بیماری سخت علاج

معاون سیاسی اجتماعی فرماندار اهواز نیز در این نشست خواستار عملی شدن تعهدات دستگاه‌ها در ساماندهی کودکان کار شد و گفت: تا ۲۰ روز آینده گزارش‌های میدانی از وضعیت کودکان کار تهیه و با دستگاه‌هایی که کوتاهی کرده‌اند برخورد قانونی می‌شود.

سید مجید صالحی یکی از مشکلات اهواز را فعالیت کودکان کار در معابر و پشت چراغ‌های راهنمایی بیان کرد و افزود: برخی از این کودکان بدسرپرست و برخی از آنها بی سرپرست هستند؛ کار کودکان در خیابان آسیب‌هایی را متوجه آنها می‌کند و قریب به اتفاق آنها به دلیل کارهای سخت درگیر مشکلات روحی و روانی هستند و یا به بیماری‌های سخت علاج مبتلا شده‌اند.

وی تاکید کرد: در صورتی که کودکان کار ساماندهی نشوند ممکن است گرفتار باندهای خلافکار شده و به راه‌های نامناسب کشیده شوند.

صالحی در ادامه با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور به تبع تحریم‌ها گفت: با وجود مشکلات به ویژه در اجرای طرح‌های عمرانی اما کارها متوقف نشده و با همین شرایط موجود انتظار داریم از ظرفیت‌ها بهره برداری شود.

وی افزود: با توجه به حضور فعال خیران در ساخت مدارس و مساجد خوزستان، می‌توان از ظرفیت خیران برای ساخت اردوگاه‌های ساماندهی متکدیان استفاده کرد.

صالحی با اشاره به فعالیت باندهای متکدیان در اهواز ادامه داد: بخشی از تکدی گری در اهواز ناشی از فقر و اعتیاد است اما بخشی از متکدیان نیز به صورت حرفه‌ای، سازمان یافته و گروهی فعالیت می‌کنند که باید جمع آوری، و با آنها برخورد شود.

آمارهای ارایه شده از سوی بهزیستی درباره کودکان کار اختلافاتی با یکدیگر دارد. چند روز پیش معاون بهزیستی خوزستان، تعداد کودکان کار در اهواز را ۵۶۰ نفر بیان کرده بود.

روز جهانی «مبارزه با کار کودکان» هر ساله در ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد) گرامی داشته می‌شود و هدف آن جلوگیری از کار کودکان به هر شکلی است.

نشست ساماندهی متکدیان در اهواز بدون حضور فرماندار و مدیران دستگاه های اجرایی (شهرداری، بهزیستی، کمیته امداد) برگزار شد. این جلسه به ریاست معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری اهواز آغاز شد که در نیمه های جلسه نیز وی نشست را ترک کرد. در نهایت نشست بدون جمع بندی مطلوبی به پایان رسید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *