نشست هم اندیشی جمعی از نمایندگان سازمان های مردم نهاد حوزه محیط زیست خوزستان با محسن رضائی +تصاویر

خورنا نشست هم اندیشی جمعی از نمایندگان سازمان های مردم نهاد حوزه محیط زیست خوزستان با محسن رضائی در اهواز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی انجمن دوستداران شهر و طبیعت شوش ؛ محسن رضایی در این نشست ضمن اعلام مراتب قدردانی نظام از تشکل ها و سازمان های مردم نهاد که در چالش های محیط زیستی مانند گرد و غبارهای اخیر، ضمن تاکید بر قانونمداری، پیگیر مطالبات مردم و آموزش به آنان بودند گفت: رهبری معظم انقلاب تاکید خاصی بر موضوعات محیط زیستی دارند و ما در حال بررسی و تدوین نهایی سیاست های کلی نظام در زمینه حفاظت از محیط زیست هستیم تا انشالله در ماههای نخست سال آینده ابلاغ شود.

(۱)

وی با اشاره به اینکه مسایلی مانند محیط زیست، مساله ای ملی است و متعلق به یک جریان و گروه و حزب نیست خواستار پرهیز از سیاسی شدن این موضوعات و پرداختن کارشناسی و علمی به آن شد و گفت: سیاست های کلی نظام در این بخش مبنای برنامه ریزی ها، تدوین بودجه های سالانه و… خواهد شد و خوب است سازمان های مردم نهاد این سیاست ها را مطالعه نموده و پیگیر تحقق آن باشند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، ضمن تاکید بر اهمیت نقش تشکل های مردمی، خواستار همگرایی و هم افزایی و انسجام آنها شد و گفت: این تشکل ها می بایست ضمن جلوگیری از ایجاد شایبه های سیاسی و … در زمینه پیگیری تحقق سیاست های کلی نظام در حوزه محیط زیست تلاش کنند و در واقع بازوان توانمند نظام در حفظ محیط زیست باشند.

رضایی گفت: تشکل های مردم نهاد می بایست با ایجاد فضای کارشناسی و علمی ، زمینه فعالیت های مشترک با هم را فراهم نموده و همایش هایی را در زمینه موضوعات زیست محیطی برگزار نمایند.(۲)

رضایی گفت: وقتی برخی مشکلات محیط زیستی ایجاد می شود از طرفی ممکن است برخی دولتیان (در دولت های مختلف) صرفا اقدام به توجیه کنند که درست نیست و از طرفی هم ممکن است برخی با هدف سوء استفاده از این فضاها ورود کنند چراکه برخی با انقلاب مشکل دارند. در این میان نقش تشکل های مردم نهاد در ایجاد حلقه وصل مدنی مناسب میان مردم با دولت و مجلس و پیگیری مطالبات نظام و رهبری و رفع مشکلات محیط زیستی مردم حایز اهمیت خواهد بود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به بررسی معضل گرد و غبارهای اخیر و برشمردن علل مختلف ایجاد این پدیده در استان پرداخت و گفت: منشا گرد و غبارهای اخیر، برخلاف برخی تصورات بادهای شمال به جنوب نبوده که به ندرت در طول سال رخ می دهد و بعضا به طوفان سیاه هم معروف بوده و با برخی اقدامات پیشگیرانه می شد عوارض آن را کاهش داد.(۳)

وی افزود: لازم است اقدامات جدی و عملی برای حل این مشکل انجام شود و اینگونه نیست که این مشکل ظرف ده سال قابل حل نباشد کمااینکه در ده یازده سال گذشته می شد اقدامات موثر بسیاری در این زمینه انجام داد.

وی گفت: برای همه اقدامات و فعالیت هایی که باید انجام شود لازم است تا ردیف بودجه مناسبی در بودجه های سالانه دیده شود که مدتی قبل در نامه ای به رییس جمهور پیشنهاد اختصاص ۵درصد درآمدهای نفت و گاز تولیدی در استان به رفع معضلات زیست محیطی خوزستان ارایه نمودم.

در این نشست، نمایندگان تشکل های مردم نهاد محیط زیستی و اعضای شبکه سمن های محیط زیستی استان خوزستان دارای مجوز به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند. (۴)

تاکید بر قانون مداری و پیگیری منطقی و قانونی موضوعات محیط زیستی و پرهیز از ایجاد فضاهای حاشیه ای و سیاسی، ضرورت آموزش دهی و آگاهی رسانی به شهروندان از طریق رسانه های عمومی بویژه صدا و سیما در زمینه محیط زیست، رعایت ضوابط محیط زیستی در اجرای پروژه های مختلف، ضرورت حفاظت از تالابها و جلوگیری از آسیب رسانی به آنها، حمایت از سازمان های مردم نهاد و تامین بودجه مناسب در این زمینه، پیگیری سیاست های کلی نظام در زمینه محیط زیست و تشکیل کارگروه مشورتی برای پیگیری معضل ریزگردها از جمله نکات مورد تاکید در سخنان نمایندگان تشکلهای مردم نهاد خوزستان بود.

در حاشیه این نشست آقای ساسان ساکی دبیر انجمن دوستداران شهر و طبیعت شوش و نائب رئیس انجمن های محیط زیست استان خوزستان ، گریزی به مسئله لایحه بودجه ۶۰ میلیارد تومانی که دیروز (۲۹بهمن۹۳) در مجلس به تصویب نمایندگان ملت نرسید زد و نگرانی خود و جامعه محیط زیست کشور را خدمت دکتر رضایی بیان نمود .

منبع: انجمن دوستداران شهر و طبیعت شوش

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • مهدی بعضی های از آب گل آلود ماهی میگیرن و بعضی ها از هوای غبارآلود گنجشک؟؟؟!!! البته نزدیک انتخاباته از این جنب و جوش ها در استان زیاده
  • یاشار بوم راشین بدینوسیله از شما دعوت می شود از وبسایت زیست محیطی WWW.YARABUMCO.IR دیدن نمایید.