خاتمی: ایران و ایرانی با دنیا سر جنگ ندارد/ مظلومیت فرهنگ‌وهنر میدانی برای جولان بی‌هنران

خورنا سیدمحمد خاتمی در جمع هنرمندان اردکان ضمن تسلیت بمناسبت اربعین سرور و سالار شهیدان مبحث فرهنگ و هنر را گسترده توصیف کرد و افزود: هنر و فرهنگ در رشد جامعه جایگاه بسیار بالایی دارد. هنر حامل ارزش‌های ملی و اجتماعی جوامع و تمدن‌های گوناگون بشریست وهدایتگر جوامع به سوی اهداف والا ئی است که ملت‌ها دارند. وی به روشنگری‌های هنر در عرصه تاریخ اشاره کرد و افزود: هنر بسیاری از ناگفته‌های تاریخ را به شکل‌های گوناگونی بیان کرده و حامل ارزش‌های والای الهی و انسانی بوده؛ از جمله حادثه کربلا و عاشورا بعد از گذشت ۱۴۰۰ سال در قالب هنرهای آئینی ارزش‌های خود را بر نسل‌ها و نیز جامعه بشری منتقل کرده است.


رئیس دولت اصلاحات جایگاه هنر در بین جوامع اسلامی را با اهمیت دانست و گفت: در تاریخ اسلام با توجه محدودیت‌هایی که برای هنر وجود داشته طبیعتاً در قالب شعر و مرثیه‌سرایی شاهد هنرنمایی هنرمندان هستیم. به گونه‌ای که در مراسم مذهبی و اشعاری که در وصف سرور و سالار شهیدان وجود دارد استان یزد همچنان از جهت فرم و محتوا نسبت به دیگر شهرهای کشورمتفاوت و مراسم با شکوه که تلفیقی از هنرهای مختلف است در عرض ارادت به پیشگاه ابا عبدالله و حفظ این حماسه بزرگ تاریخ اسلام و تاثیر گذار بوده است.

رئیس موسسه بین‌المللی گفتگوی فرهنگ و تمدن‌ها گفت: مسئولان کشور و دولت باید اهتمامی بیشتر و نگاهی ویژه نسبت به امر فرهنگ داشته باشند. وی در امر تربیت هنرمند به ارزش‌های انسانی و اسلامی اشاره کرد و افزود: برای رشد هنرمند باید از ارزش‌های والای بشری سود جست و در راه تربیت وی همانگونه که در بخش عمران و صنعت سرمایه‌گذاری می‌شود باید در بخش فرهنگ و هنر کشور نیز سرمایه‌گذاری مناسبی کرد.

رئیس‌جمهور اسبق کشور مظلومیت فرهنگ و هنر کشور را میدانی برای جولان بی‌هنری‌ها عنوان کرد و افزود: مسلماً زمانی که به بحث هنر و فرهنگ به طور جدی اهمیت داده نشود زمینه‌ای برای هنرنمایی بی‌هنرانی که همیشه منتظر فرصت هستند فراهم می‌آید که در نتیجه هنر اصیل به دست فراموشی سپرده شده و حرمت آن از بین خواهد رفت. وی حرمت هنرمند را لازم دانست و افزود: چه بهتر که در زمینه رشد ارزش‌های جامعه اسلامی تلاش کنیم و حرمت هنر و هنرمند را نگه داریم تا هنر ما نیز حرمت همه ارزش‌های ما را در جامعه نگه دارد. سیدمحمد خاتمی در پایان با اشاره به توجه دولت تدبیر و امید به مقوله هنر خاطرنشان کرد: مسلماً با توجه به تنگناهای موجود در جامعه امیدورایم با تلاش دولت تدبیر و امید شاهد گشایش در کارهای دولت و ملت ایران باشیم و انشالله این گشایش مقدمه‌ای بر پیشرفت هر چه بیشتر بخش هنر و فرهنگ کشور هم باشد.

سیدمحمد خاتمی همچنین در دیداری صمیمی که با حضور ورزشکاران و پیشکسوتان این عرصه در اردکان برگزار شد توجه بیشتر مسئولان به امر ورزش کشور را خواستار شد و گفت: خوشحالیم که بعد از مدت‌ها شاهد پیشرفت چشمگیر ورزش کشور در عرصه‌های گوناگون هستیم، ورزش‌هایی که حتی روزی فکر موفقیت هم در مورد آن‌ها به ذهنمان خطور نمی‌کرد، حال با مدال‌های رنگارنگ شاهد کسب موفقیت آن‌ها هستیم. رئیس جمهور اسبق کشورمان به زمینه سازی لازم در عرصه ورزش کشور اشاره کرد و افزود: دیگر ورزش به عنوان موضوعی تفریحی و تفننی در دنیا به حساب نمی‌آید و باید این امر در کشور و نظام ما نیز نمود پیدا کند. سیدمحمد خاتمی خاطرنشان کرد: البته این امر با سرمایه‌گذاری و آماده کردن زیرساخت‌ها دست یافتنی خواهد بود.

وی جایگاه ورزش همگانی را مهم تلقی کرد اما جایگاهی که ورزش قهرمانی در دنیا پیدا کرده جز با سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی هدفمند حاصل نخواهد شد. وی در ادامه به دو تیم پر طرفدار پرسپولیس و استقلال اشاره کرد و گفت: تیم‌های ورزشی همچون پرسپولیس و استقلال پشتوانه‌های ورزشی کشور محسوب می‌شوند که اگر توجه بیشتری به دوتیم پرطرفدار کشور شود مطمئناً پیشرفت ورزش کشور را نیز شاهد خواهیم بود. البته سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این تیم‌ها اثر بخش خواهد بود که امیدواریم دولت کنونی بحث خصوصی سازی این دو تیم را نیز به سرمنزل اساسی برساند.

رئیس بنیاد باران رسیدن به قله‌های موفقیت در همه زمینه‌ها بویژه ورزش را دشوار توصیف کرد و گفت: هر چند رسیدن به موفقیت در امر ورزش حرفه‌ای در جهان دشوار است ولی دشوار‌تر از آن ادامه دادن مسیر موفقیت است از جمله که والیبالیست‌های ما در جهان درخشیدند ولی حفظ این جایگاه و حتی بالا‌تر رفتن از آن باید مورد توجه باشد و این مسیر موفقیت بسی دشوار‌تر است.

سید محمد خاتمی به کسب موفقیت‌های تیم ملی والیبال و حضور موفق ورزشکاران المپیکی در اوج تحریم‌ها اشاره کرد و افزود: موفقیت‌های ورزشکاران در المپیک و جام جهانی والیبال در حالی رقم خورد که قدرت‌های دنیا دست به سوء تبلیغاتی در عرصه جهانی بر علیه کشور عزیزمان ایران زده بودند اما با حضور ورزشکارانمان در عرصه‌های ملی به جهانیان ثابت کرد که نه تنها ایران و ایرانی با دنیا سر جنگ ندارد بلکه با وجود مشکلات زیاد قادر خواهد بود که پیشرفت خوبی در عرصه‌های اجتماعی از جمله ورزش داشته باشد.

وی بخشی از امنیت اجتماعی و تقویت هبستگی ملی را در پیشرفت ورزش کشور دانست و گفت: اگر ورزش حرفه‌ای در کشور حمایت شود مسلماً با کسب پیروزی در عرصه‌های مختلف ملی و بین‌المللی توسط ورزشکاران شاهد وفاق بیشتر بین جریانات و افکار سیاسی گوناگون که در این زمینه تشابه فکری دارند ایجاد خواهد شد و این امر مستلزم حمایت از جامعه ورزشی و حرفه‌ای شدن ورزش در کشور خواهد بود که در نتیجه هم سود مالی و هم سود ملی را برای کشور در پی خواهد داشت.