واگذاری سیمکارتهای نسل سوم در تهران و کرج/ مشکلات امنیتی اپراتور حل شد

خورنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از رفع محدودیتهای بین المللی و مشکلات امنیتی موجود در شبکه اپراتور سوم تلفن همراه کشور خبرداد و گفت: تا چند هفته دیگر واگذاری سیم کارتهای نسل سوم از تهران و کرج آغاز می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، اردیبهشت ماه سال ۸۹ شرکت تامین تله کام وابسته به شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی – شستا – موفق شد بدون سرمایه گذاری خارجی، پروانه فعالیت اپراتور سوم موبایل ایران را از آن خود کند که زمان لازم الاجرا شدن پروانه این اپراتور پس از دریافت گواهی عدم تداخل فرکانس از رگولاتوری و پرداخت مبلغ حق الامتیاز اولیه ۳۱ مرداد ماه سال ۸۹ بود و براساس آن این اپراتور ۹ ماه فرصت داشت که بهره برداری تجاری از این شبکه را آغاز کند.

اما با وجودی که اپراتور سوم باید سیمکارتهای خود را حداکثر تا اول خردادماه ۹۰ عرضه می کرد و نیز با وجودی که رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اول خردادماه در جمع خبرنگاران از آغاز واگذاری این سیمکارتها به صورت تجاری و در تهران خبرداد اما تاکنون سیم کارتی از سوی تامین تله کام واگذار نشده است.
رضا تقی پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد تاخیر در راه اندازی شبکه نسل سوم موبایل در کشور با تایید حرکت کند این پروژه ملی اظهار داشت: اگرچه حرکت این شبکه کند است اما درحال اجرایی شدن بوده به نحوی که دست اندرکاران آن قول داده اند که ظرف چند هفته آینده آن را به بهره برداری برسانند.
وی از افتتاح شبکه نسل سوم موبایل طی هفته های جاری در تهران و کرج خبر داد و بار دیگر تاکید کرد که این شبکه به صورت آزمایشی در حال کار است و حتی تعدادی محدود هم سیم کارت واگذار کرده اما برای ارائه سرویس عمومی باید سطح کیفی این شبکه به عنوان یک سرویس عمومی برای ما قابل قبول باشد که در این راستا هنوز به آن سطح کیفی نرسیده اند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: طبق بررسیهای انجام شده و گزارشهای واصله شبکه درحال تکمیل شدن است و انشالله به آن کیفیت مدنظر می رسند.
وی در مورد تاخیر ۴ ماهه در راه اندازی شبکه اپراتور سوم و مکانیزمهای توبیخی برای اجرای آن به مهر گفت: تمامی این شرایط در پروانه فعالیت این اپراتور دیده شده و برابر پروانه با این اپراتور برای تاخیرهای صورت گرفته برخورد خواهد شد.
به گفته تقی پور، اپراتور سوم موبایل بیش از ۴۰۰ آنتن “بی تی اس” در کشور نصب کرده که بسیاری از آنها راه اندازی شده اما با این حال باید از نظرکیفی تک تک این آنتن ها گواهی لازم را دریافت کنند تا بتوانند پاسخگوی کل شبکه باشند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد که بحث های امنیتی و تحریم های بین المللی که سبب شده بود این پروژه کند پیش رود هم اکنون حل شده است.
به گزارش مهر، نسل سوم موبایل که هم اکنون در اغلب کشورها راه اندازی شده امکان دسترسی همزمان به صدا و تصویر و جابجایی اطلاعات با سرعت حداقل ۵۱۲ کیلوبیت و حداکثر ۲ مگابیت بر ثانیه بر روی گوشی تلفن همراه مشترکان فراهم می کند. برخی کشورها هم اکنون به سمت نسل چهار و پنج موبایل درحال حرکت هستند.