در نشست مشترک میراث فرهنگی، آتش‌نشانی و هتلداران تأکید شد:

لزوم دریافت گواهی ایمنی و آتش نشانی توسط اماکن اقامتی اهواز

در جلسه مشترک اداره‌کل میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان، سازمان آتش‌نشانی اهواز و جمعی از هتلداران، بر اهمیت ایجاد استانداردهای ایمنی در تأسیسات اقامتی تاکید و مقرر شد تأسیسات ناایمن شناسایی و با ایمن‌سازی و رفع نواقص گواهی تأیید از آتش‌نشانی دریافت کنند.

به گزارش خبرگزاری خورنا و به نقل از روابط عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی خوزستان در این جلسه سرپرست معاونت گردشگری میراث فرهنگی خوزستان اهدف اصلی نشست را تاکید بر اهمیت ایجاد شرایط ایمنی در تأسیسات اقامتی و آموزش در پیشگیری از وقوع حوادث احتمالی و نیز انجام هماهنگی‌های هرچه بیشتر به منظور ایجاد استانداردها و شرایط ایمنی در تأسیسات گردشگری عنوان کرد و افزود: ایمن‌سازی تأسیسات اقامتی در شهر اهواز بسیار حیاتی است چراکه اهواز به عنوان مرکز استان، تجمع تأسیسات اقامتی و گردشگری را در خود می‌بیند.

او ادامه داد: در همین راستا دو جلسه را پیش از این با عوامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شرداری اهواز برگزار کردیم و مشکلات و دغدغه‌هایی که سال‌ها در حوزه ایمنی تأسیسات گردشگری وجود داشت از جانب دو طرف مطرح و مذاکرات خوبی انجام شد.

شجاعی با تأکید بر لزوم آموزش نیروها و کارکنان تأسیسات اقامتی به عنوان مهمترین موضوع در پیشگیری از حوادث و ایمن‌سازی اظهار امیدواری کرد: با تحقق این موضوع، همه تأسیسات اقامتی و گردشگری شهرستان براساس اولویت به سمت ایمن‌سازی سوق پیدا کنند.

در ادامه این نشست، ابراهیم قنبری مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز نیز اظهار کرد: باتوجه به دستور آقای شاعری شهردار اهواز مبنی بر بازدید سازمان آتش‌نشانی از اماکن پرخطر و شناسایی آن‌ها، طی یکسال گذشته از پنج هزار و ۶۷۰ مکان بازدید کردیم که از میان آن‌ها یک‌هزار و ۵۷۰ مورد از اماکن پرخطر که ناایمن بودند شناسایی شدند که براساس اولویت‌ بندی‌هایی که انجام دادیم ایمن‌سازی و آماده‌سازی هتل‌ها برای دریافت تأییدیه و گواهی آتش‌نشانی در اولویت قرار گرفت.

او تصریح کرد: در جلساتی که طی چند روز گذشته با مسئولان اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنای دستی خوزستان و اداره میراث فرهنگی اهواز داشتیم، مقرر شد بازدیدهای ادواری از تأسیسات اقامتی آغاز شود و همه موارد ناایمن و دارای نقص را به این تأسیسات و اماکن اقامتی ابلاغ کنیم تا در کمترین زمان نسبت به رفع نواقص خود اقدام کنند. همچنین بنا شد آموزش نیروها و کارکنان این تأسیسات در راستای ایمن‌سازی در دستورکار قرار گیرد و همه تجهیزات ایمنی مورد نیاز نیز از مراکز معتبر مورد تأیید سازمان آتش‌نشانی تهیه شوند.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز با تقدیر از سیدحکمت‌اله موسوی مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان، غلام شجاعی سرپرست معاونت گردشگری استان، تبار قریب سرپرست اداره میراث فرهنگی اهواز و عبدالحمید حرمتی رئیس اتحادیه هتلداران خوزستان به سبب برپایی این جلسه افزود: «خوشحال خواهیم شد چنانچه سایر اصناف، سازمان‌ها و ارگان‌ها نیز دنباله‌روِ راهی باشند که اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی استان خوزستان و اتحادیه هتلداران در قبال ایمن‌سازی در پیش گرفته است.

او با بیان این‌که براساس توافق، مقرر شده است که هتلداران ۲۰ بند را در راستای ایمن‌سازی اجرایی کنند گقت: هتل متفاوت از یک مرکز خرید یا مغازه است چرا که مکانی است برای افرادی که قصد دارند در رفاه، امنیت، آرامش و آساش استراحت کنند و از این لحاظ نباید دغدغه‌ای از باب ناایمنی داشته باشند.

قنبری تأکید کرد: باتوجه به فرسوده بودن هتل‌ها و مهمانپذیرها و جانمایی‌هایی که در سطح شهر برای احداث آن‌ها انجام شده، باید شرایط ویژه‌ای را برای آن‌ها درنظر گرفت تا بازرسی ادواری از آن‌ها به صورت مکرر انجام شود.

او یادآور شد: شعار سازمان آتش‌شانی که همانا “در راه ایمنی، متحدانه ایستاده‌ایم” است را همواره سرلوحه کارمان قرار داده‌ایم و خواهش داریم که دیگران نیز در این راه در کنار ما باشند. باتوجه به حوادث سال‌های گذشته، باید تعدد اتفاقاتی که در شهر اهواز بوجود آمده است را با پیشگیری و ایمن‌سازی به حداقل برسانیم .

شایان ذکر است در این نشست، ضوابط ایمنی و آتش‌نشانی از سوی مدیرعامل و معاون عملیات سازمان آتش‌نشانی اهواز مطرح شد و بهره‌برداران و مدیران هتل‌ها ضمن اطلاع یافتن از این ضوابط، پیشنهادهای خود را ارائه دادند و در پایان جلسه نیز بنا شد تا براساس یک برنامه زمان‌بندی، هتل‌ها و تأسیسات اقامتی اهواز هرچه زودتر نواقص خودشان را برطرف کنند تا برای همه آن‌ها گواهی تأییدیه ایمنی و آتش‌نشانی از سوی این سازمان صادر شود.