مدیرکل مدیریت بحران خوزستان عنوان کرد:

تاب آوری رودخانه های استان خوزستان پایین آمده است/ لزوم استقرار ماشین آلات در محل‌های خطر سیلاب

مدیر کل مدیریت بحران خوزستان و جانشین استاندار در ستاد پیشگیری و مقابله با بحران استان گفت: وضعیت تاب آوری رودخانه های استان به علت وجود رسوبات پایین آمده و دیواره بسیاری از رودخانه ها با فرسایش رو به رو است، همچنین در نقاط بسیاری رودخانه از مسیر اصلی خارج و به سمتی منحرف شده که موجب تخریب سیل بندها و خطر آفرینی برای روستاها شده است.

به گزارش خورنا کیامرث حاجی زاده امروز شنبه ۲۴ اسفند در حاشیه نشست ستاد پیشگیری و مقابله با بحران استان خوزستان اظهار کرد: نشست امروز در راستای فراهم کردن تمهیدات و تصمیمات لازم برای پیشگیری و کنترل سیلاب احتمالی برگزار شد، البته نخستین کارگروه مقابله با سیلاب براساس تجارب سال گذشته در مرداد ماه برگزار شد تا آمادگی لازم به دستگاه های متولی داده شود و تقسیم کار و توزیع کارها صورت گیرد.

وی اضافه کرد: البته این اقدامات از همان نشست های اولیه تا به امروز انجام و شرح وظایف به تمامی دستگاه ها داده شده است.

جانشین استاندار در ستاد پیشگیری و مقابله با بحران استان یادآور شد: یکی از اصول مدیریت بحران این است که در زمینه پیشگیری و مقابله بدترین حالت ممکن را در نظر بگیریم و برای آن برنامه ریزی کنیم، اکنون ضرورت دارد در زمینه سیلاب آمادگی لازم برای بدترین شرایط را داشته باشیم تا در روزهای پیش رو غافلگیر نشویم.

حاجی زاده با اشاره به استفاده از تجارب سیلاب در حوضه های آبریز استان از سال ۹۵ تاکنون بیان کرد: در دو حوضه کرخه و دز با مشکلاتی هم در حوزه رودخانه و هم در حوزه احداث نشدن سدهای بالادستی رو به رو هستیم، به عنوان مثل سد سیمره در بالادست سد کرخه کمک هایی به این حوضه آبریز داشته است اما در سد دز چنین امکانی وجود ندارد.

وی تاکید کرد: وضعیت تاب آوری رودخانه های استان به علت وجود رسوبات پایین آمده و دیواره بسیاری از رودخانه ها با فرسایش رو به رو است، همچنین در نقاط بسیاری رودخانه از مسیر اصلی خودش خارج شده و به سمتی منحرف شده که موجب تخریب سیل بندها شده است که همین امر روستاها را در معرض خطر قرار میدهد.

این مقام مسئول ادامه داد: در حوزه ستاد مدیریت بحران خوزستان اخطارها، هشدارها و نظارت ها لازم انجام شده و تمهیدات از قبل اندیشیده شده است لذا در ادامه این اقدامات از مردم شریف استان تقاضا داریم همانطور که در ابربحران سیلاب اخیر با همکاری و همدلی موجب شدند تلفات انسانی نداشته باشیم و به خوبی پای کار آمدند اکنون نیز اخطارها و هشدارهای هواشناسی و ستاد مدیریت بحران را جدی بگیرند و در مناطق روستایی و عشایری از نزدیک شدن به مسیل ها و رودخانه های فصلی و دائمی خودداری کنند.

حاجی زاده در پایان گفت: تمامی فرمانداران و دستگاه های اجرایی با دستور استاندار و رییس ستاد مدیریت بحران استان آماده باش هستند و بدون هماهنگی نباید محل خدمت را ترک کنند، همچنین تمامی ماشین آلات و دستگاه ها مورد نیاز باید در بازه هایی که احتمال روان شدن سیلاب وجود دارد مستقر شوند.