معصومه ابتکار: مردم ذی حق و ولی نعمت ما هستند، باید اجازه دهیم که حرف دلشان را بزنند

خورنا: برنامه این هفته دیروز، امروز، فردا با حضور معصومه ابتکار و عبدالحسین روح‌الامینی از دانشجویان پیرو خط امام به مناسبت ۱۶ آذر (روز دانشجو) با محور «جنبش دانشجویی و آینده آن» برگزار شد.

معصومه ابتکار از دانشجویان پیرو خط امام و عضو شورای شهر تهران، در ابتدای این برنامه تلویزیونی که پنجشنبه شب از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد ، ۱۶ آذر را مشعل نورانی و درخشانی برای جنبش دانشجویی ایران و حرکات آزادی‌خواهی، ضداستبدادی و ضداستعماری خواند و اظهار کرد: این جنبش دانشجویی تا انقلاب اسلامی و بعد از آن ادامه پیدا کرد و همیشه الهام بخش بوده است.

وی این بیداری را مولفه مهمی برای پویایی جامعه دانست و افزود: امام(ره) براین اساس همین مهم فرمودند «دانشگاه مبدا تحولات است، چون بیداری در جریان دانشجویی همیشه بوده و سبب شده که حرکتی ایجاد شود، نقد، اصلاح و تغییر شرایط را به دنبال داشته است» خاطرات آن دوران خیلی صریح با وضعیت امروز ما و امیدهایی که به آینده داریم ارتباط برقرار می کند.

ابتکار با بیان این که جنبش دانشجویی همیشه بیدار بوده است، تاکید کرد: جریان دانشجویی همواره مشعل دار و پیشگام بوده است. بیداری این جنبش بسیار مهم است در شرایطی که خواب همه را گرفته دانشجویان بیدارند.

معاون رئیس جمهور در دوره دولت اصلاحات ادامه داد: دانشجویان سرمایه اجتماعی هستند، به دلیل موقعیتی که دارند جوان و پرتوان هستند، علم آموزی، معرفت طلب و کمال طلبی و حس قوی آرمان‌خواهی دارند که سرمایه بزرگی برای هرجامعه‌ای است و اگر واقعا فضا برای این بروز حس عدالت‌خواهی و حق طلبی فراهم شود، جنبش دانشجویی می تواند سبب حرکت رو به جلو برای جامعه شود و با نقد مشفقانه و جدی شرایط مشکلات را گوشزد کند.

می تواند بدون وابستگی‌هایی که شاید سایر اقشار جامعه دارند راحت مشکلات را بگوید و حتی جریان قدرت را نقد کند. وی ادامه داد: الان یک نگرانی جدی نسبت به این مساله وجود دارد، ای نکه آیا جنبش دانشجویی نسبت به آن انتطاری که ازش هست، آن نقش تاریخی که در ایران داشته آیا این فرصت به این نسل داده می شود واقعا یا نه؟

ابتکار در ادامه در پاسخ به سئوال مجری برنامه که از او پرسید کتاب «تسخیر» شما در آمریکا اجازه انتشار نیافته است؟ گفت: این کتاب در کانادا چاپ شد و آمریکایی ها از انتشار این کتاب سرباز زدند و دلیل مشخصی هم ارائه ندادند، ولی هرکدام بهانه‌ای برای چاپ نشدن این کتاب ذکر کردند. من خیلی دوست داشتم این کتاب به دست مخاطب اصلی اش برسد، مردمی که آن طرف دنیا با یک جوسازی علیه انقلاب ایران مواجه بودند و تلاش من این بود که اهداف و انگیزه های جریان دانشجویی در ایران و هدف انقلاب اسلامی منعکس کنم البته بعد متوجه شدم که برای بچه های خودمان هم این کتاب جالب بود چون ما سئوالات زیادی را در مقابل خودمان بی پاسخ گذاشتیم و مسائل زیادی هست که باید نسبت به آن ها جوابگو باشیم. از این رو کتاب یاد شده را به زبان فارسی هم منتشر کردم.

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: الان در شرایطی هستیم که دانشجویانی در تنگنای شدید و در بند هستند به دلیل انتقاداتی که مطرح کردند مثلا نسبت به دولت، انتقاداتی که امروز از تریبون مجلس هم مطرح می شود، آن انتقادات از تریبون بسیاری از اصولگرایان نیز در حال طرح است، یعنی تبدیل به واقعیت‌های جامعه شده است. مشکل جریان دانشجویی این بوده است که این مسائل را پیش بینی کرده، اما امروز کماکان در حال هزینه دادن است. اگر قرار است جامعه‌ای با نشاط داشته باشیم ما باید رویکردمان را دانشگاه و دانشجو تغییر دهیم.

ابتکار با بیان این که نیازمند تحولی جدی در فضای دانشگاه ها هستیم، عنوان کرد: تا این اتفاق نیفتد آن انسجام داخلی که باید در مقابل تهدیدات داشته باشیم قطعا قوی و محکم نخواهد بود، جامعه ما متاسفانه به سمت شکاف ها پیش می رود، شکاف های اقتصادی، فرهنگی و قومی شدید شده است، ما باید این ها را به هم وصل کنیم و وصل کردنش الزاماتی دارد و کسانی که در قدرت و مسئولیت هستند بهتر می توانند این کار را بکنند.

ابتکار عضو شورای شهر تهران در پایان این مناظره با تاکید براین که انقلاب اسلامی گوهری است که با پشتوانه مردمی شریف و با فداکاری برپا شده است، گفت: این مردم ذی حق و ولی نعمت ما هستند، ما باید حرمت آن ها را داشته باشیم، باید عزت نفس آن ها را پاس بداریم، باید اجازه دهیم که آن ها حرف دلشان را بزنند، باید تریبون های فراهم کنیم که مردم نقد و درد و دل خودشان را بگویند این را نباید ضعف تلقی کرد. من همیشه می گویم تلویزیون چطور همیشه تظاهرات کشورهای غربی را پخش می کند و نقطه ضعف آنها تلقی می شود در حالی که آن ها نقطه قوت خود می دانند.چون مردم را دارای حق انتقاد و بیان مسائل می دانند.

وی با بیان این که نیازمند اعتدال در این شرایط فعلی هستیم، اظهار کرد: لازمه اعتدال این است که مردم بتوانند حرف بزنند و انتقادات خود را مطرح کنند ولی متاسفانه فضا طی این دوران خوب نبوده است. بسیاری از اصلاح طلبان در این مدت سفرخارجی نداشتند چرا؟ به دلیل همین فضای اتهام زنی که برای خیلی از آنها پیش آمد. وقتی فضا از اعتدال خارج شود کسی که عمرش را برای انقلاب فداکاری کرده تنها به خاطر یک حرف در معرض اتهامات عجیب و غریب قرار می گیرد.

ابتکار خاطرنشان ساخت: آسیب فعلی فضای دانشجویی بالا رفتن فضای اتهام زنی است، عنوان کرد: دانشجو امروز برای فعالیت خود باید هزینه بدهد، پس ترجیح می دهد فعالیت نکند و به بی تفاوتی می رسد. ما هیچ چاره ای نداریم که به جای تقابل های سیاسی که آسیب های جدی اجتماعی به دنبال دارد به همدلی برگردیم.

دانشجو اگر نتواند در دانشگاه یا جایی دیگر انتقادات و حرف خودش را بزند به معنای حل مشکل نیست این انتقادات در جایی دیگر سرباز خواهد کرد از این رو برای استمرار جنبش و فعالیت دانشجویی باید فضا تعدیل شود و این فرصت و اجازه برای طرح آزادانه مسائل باشد و تهدید تلقی نشود چون این قوت نظام است.

وی با بیان این که هر نقدی را نباید معارضه با حاکمیت دانست، افزود: هرجا فضا برای نقد بسته شود پیشرفت آن جامعه امکانپذیر نخواهد بود. در فضای طبیعی اگر نقد دانشجو منصفانه باشد، راه حل باشد، انتقام گیری و تهمت گیری نباشد و حل و فصل اختلافات بین تشکل های دانشجویی و پرهیز از یک صدایی در تشکل های دانشجویی مطرح باشد فضا باز خواهد شد.

وی افزود: یک صدایی در جامعه خوب نیست، این دوره دوره تک صدایی بود، اصلاح طلبان به جز در جایی محدود از قدرت حذف بودند، آثار و عوارض آن را ببینید، امروز همه منتقد این شرایطند. اگر نتوانیم تکثر و تعدد دیدگاه هایی که تعلق به انقلاب دارند را تحمل کنیم و اجازه ورود به عرصه سیاست و اجتماعی را ندهیم رشد و پویای محقق نخواهد شد و جنبش دانشجویی نیز همین وضعیت را دارد و باید بتواند این اختلاف دیدگاه و عقاید را به فرصت و اعتلا تبدیل کند.

وی همچنین در سخنانش از آنچه تلاش های این روزهای آقایان ابوترابی فرد، مطهری، آوایی و نقویان خواند، تشکر کرد و گفت: این ها باعث امید است و باید بیشتر مطرح شود. امید مایه حرکت است. نباید اجازه دهیم یاس و نا امیدی در کشور رواج یابد.

عضو شورای شهر تهران به فرزند روح الامینی که در حوادث سال ۸۸ کهریزک جان خود را از دست داد بود نیز اشاره کرد و وی را شهید محسن روح الامینی نامید و افزود: یاد دو محسن دیگر جنبش دانشجویی محسن امین زاده و محسن میردامادی را گرامی می دارم و انشالله این عزیزان به زودی آزاد شوند تا بتوانند در چنین برنامه هایی شرکت کنند و از آن دوران ، شرایط فعلی و آینده صحبت کنند.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *