چهارمین دوره جایزه ملی مدیریت انرژی:

پتروشیمی نوری تندیس طلایی گرفت/ پتروشیمی‌ بوعلی سینا تندیس نقره ای و پتروشیمی مهر تندیس برنز را کسب نمودند

خورنا|باقر گل فر:در مراسم اختتامیه چهارمین دوره جایزه ملی مدیریت انرژی، پتروشیمی نوری، برای اولین‌بار در طول چهار دوره، توانست تندیس طلایی دوستاره را کسب کند.

بنابه گزارش خبرنگار خورنا به نقل از  روابط عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، مراسم پایانی چهارمین دوره جایزه ملی مدیریت، با حضور شرکت‌های مختلف، در سازمان مدیریت صنایع برگزار شد. در این مراسم پتروشیمی نوری توانست تنها تندیس طلایی ۲ ستاره چهار دوره این جایزه را به دلیل عملکرد مثبت خود در حوزه انرژی ازآن خود کند. تقی صانعی مدیرعامل پتروشیمی نوری پس از دریافت این تندیس در سخنانی اظهار کرد: شرکت پتروشیمی نوری یکی بزرگترین شرکت‌های تولیدکننده مواد آروماتیک در جهان و بزرگترین شرکت تولیدکننده این مواد در ایران است که با تولید ۴ و نیم میلیون تن محصولات در سال مشغول فعالیت است.

وی ادامه داد: این پتروشیمی در حال حاضر بیش از ۱۶۰۰ کارخانه را تغذیه می‌کند؛ ۶۰ درصد محصولاتش به خارج از کشور صادر شده و ۴۰ درصد نیز در داخل مصرف می‌شود.
صانعی با بیان اینکه از سال‌ها پیش روی بحث انرژی فعالیت‌های زیادی در پتروشیمی انجام شده و در چند سال گذشته توانستیم به صورت سیستماتیک همه چیز را مورد پایش قرار دهیم، توضیح داد: خوشبختانه با پیاده سازی استانداردهای ایزو ۵۰۰۰۰ تمام موضوعات مربوط به انرژی به صورت سیتسماتیک و مستمر پیگیری شده و توانستیم شاخص مصرف انرژی را که در سال ۸۸ حدود ۲۸ بود، در ۶ ماهه اول سال ۹۷ به حدود ۱۲ کاهش دهیم.

مدیرعامل پتروشیمی نوری، با اشاره به اینکه این در شرایطی است که سازمان استاندارد شاخص مصرف انرژی را برای محصولات آروماتیک ۱۹ تعیین کرده است، اضافه کرد: کارهایی که در این راستا انجام دادیم مصرف انرژی تقسیم بر تولید محصولات اصلی است. ما برای صورت کسر کارهای زیادی انجام دادیم که مقدار آن را کاهش دهیم.

وی افزود: پروژه‌های زیادی از جمله پروژه مقدماتی شبیه سازی واحدها و کاهش مصرف انرژی در بهینه‌سازی مصرف انواع سوخت‌ها بود و پس از آن پروژه‌های زیادی در راستای صرفه‌جویی انرژی انجام دادیم.
صانعی با بیان اینکه مخرج کسر نیز تولید است که توانستیم با شبیه‌سازی واحدها تولید حداکثری را داشته باشیم و پروژه‌های خوبی را اجرا کردیم، عنوان کرد: پتروشیمی نوری با ۱۰۸ درصد ظرفیت اسمی خود کار می‌کند و برای اینکه ما به این نقطه برسیم هم در راستای صرفه جویی انرژی و هم در راستای بهره وری، اقدامات خوبی انجام شده که ماحصل آن دریافت این جایزه ارزشمند است.

در این مراسم پریچهر قزلباش، دبیر این دوره از جایزه، با بیان اینکه از سال ۹۲ سازمان مدیریت صنعتی، فعالیت خود را در راستای برگزاری این جایزه آغاز و اولین دوره آن در سال ۹۴ برگزار شد، افزود: این جایزه در کشورهای دیگر نیز مرسوم است؛ حتی در کشورهایی که وارد کننده انرژی نیستند و خود صاحب منابع انرژی هستند.

وی پس از ارائه گزارش فعالیت‌های اجرایی چهارمین دوره جایزه ملی مدیریت انرژی، تصریح کرد: مقوله سیاستگذاری انرژی می‌تواند بر دو محور قیمتی و غیرقیمتی استوار باشد که وام، جریمه و آزادسازی قیمت‌ حامل‌های انرژی بر محور قیمتی و تدوین استانداردهای اجباری سازی بازدهی انرژی، آموزش و تغییر رفتار در مصرف کردن، جزو موارد محوریت غیر قیمتی محسوب می‌شود.

در ادامه این مراسم حامد حوری جعفری، رییس موسسه مطالعات بین المللی انرژی، با بیان اینکه ۹۹ درصد حامل انرژی، نفت و گاز است، بیان کرد: بر اساس شاخص‌های عملکرد واقعی صنعت انرژی ایران روزانه ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت و گاز معادل بشکه نفت تولید می‌کند و حدود شش میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه از این میزان را مصرف می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ۲.۱۴ میلیون بشکه معادل نفت خام تلفات در سیستم انرژی قبل از این‌که به دست مصرف کننده برسد رخ می‌دهد، گفت: راه خروج از بن بست انرژی، بهینه‌سازی مصرف انرژی است. عمده معظلی که در این راه وجود دارد عدم وجود مکانیزم مالی است.

حوری جعفری فرهنگ‌سازی، اطلاع‌رسانی و آموزش را از دیگر موارد خروج از بن‌بست انرژی عنوان کرد که عمدتا بدون هزینه یا کم هزینه هستند و تاکید کرد: کارایی انرژی، کربن زدایی، تمرکززدایی، دیجیتال سازی، الکترونیکی سازی و ایجاد تنوع، از راهبردهای کلان آینده انرژی در جهان محسوب می‌شوند.

ابوالفضل کیانی بختیاری مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی نیز در این مراسم، با بیان اینکه با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه انرژی و مواردی که جامعه علمی ما مطرح می‌کنند، ضرورت پیدا کرد سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و اصلاح الگوی مصرف، بر انرژی تاکید ویژه‌ای داشته باشد، اظهار کرد: بحث مدیریت مصرف در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، یکی از مواردی است که مورد توجه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: تمام نظام، چه آنها که در ارکان سیاسی کشور هستند و چه آنها که در سطوح علمی کشور فعالیت دارند، بر این مساله تاکید دارند که انرژی باید مدیریت شده و بهینه مصرف شود. برای این مساله نیز سند تهیه کردند.

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۴۰ مصرف انرژی در جهان ۴۸ درصد نسبت به سال ۲۰۱۲ افزایش پیدا می‌کند، خاطرنشان کرد: در این میان آسیا بیشترین مصرف کننده حوزه انرژی است. از این میزان بیش از ۵۰ درصد مصرف انرژی در صنعت مصرف می‌شود.

ساسان کاظمی‎نژاد، مدیربخش حمل‌ونقل شرکت بهینه‎سازی مصرف سوخت نیز از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی با بیان اینکه جریان انرژی مسیری را طی می‌کند که در طول مسیر اتلاف زیادی از آن را شاهد هستیم، افزود: پایین بودن سطح فناوری صنایع، کهنه بودن تجهیزات و فرآیندهای قدیمی، از مواردی است که در اتلاف انرژی موثر است که با همراه‌سازی فناوری‌های روز دنیا، می‌توان این مقوله را کنترل کرد.
وی با تاکید بر اینکه ۴۲۵.۹ میلیون بشکه معادل نفت خام در جریان مصرف انرژی یعنی از انرژی اولیه تا ثانویه، اتلاف انرژی داریم، تصریح کرد: ایران از نظر شاخص‌های جهانی انرژی با حدود ۳۲۴ میلیون معادل نفت خام، در رده نهم قرار دارد که علی‌رغم اینکه اوضاع انرژی و منابع گازی و نفتی‌مان از سایر کشورها بهتر است، رتبه خوبی محسوب نمی‌شود.

در پایان نیز برگزیدگان چهارمین دوره جایزه ملی مدیریت انرژی معرفی شده و جوایز خود را دریافت کردند:
– اهدای تندیس تک ستاره برنزی به شرکت‌های: سیمان سامان غرب و پتروشیمی مهر
– اهدای تندیس برنز ۲ ستاره به شرکت‌های: مجتمع فولاد خراسان، سیمان مازندران، کشت و صنعت نیشکر دهخدا و سیمان لامرد.
– اهدای تندیس برنز ۳ ستاره به شرکت‌های: پتروشیمی بوعلی سینا و کاشی مرجان.
– اهدای تندیس نقره‌ تک ستاره به شرکت‌های: پتروشیمی بوعلی سینا، گروه صنعتی بارز و شرکت کشت و صنعت نیشکر دهخدا.
– اهدای تندیس نقره ۲ ستاره به شرکت‌های: مجتمع لاستیک یزد و ذوب و احیای روی قشم.
– برای اولین‌بار در طول چهار دوره این جایزه یک تندیس طلایی دوستاره به یک شرکت اهدا شد که این تندیس به پتروشیمی نوری تعلق گرفت.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *