ظرفیت ریلی خوزستان تقویت می شود

خورنا- غلامرضا شریعتی ظهر امروز در مراسم افتتاح قطار ریل باس شهری ایستگاه قدس-اهواز- کارون – میانداشت اظهار کرد: حمل و نقل ریلی بهترین نوع حمل و نقل و از کیفیت، ایمنی و سرعت برخوردار است و این ویژگی روزبه روز بیشتر می شود.

وی با بیان این که حمل و نقل ریلی نقش ویژه ای در انتقال بار و مسافر داشته و در شهرهای توسعه یافته مترو و تراموا نقش خود را در در جابجایی ایفا می کنند، افزود: حمل و نقل ریلی به مدیریت زمان و حفظ محیط ‌زیست کمک می کند و هم شرایط روحی و روانی مطلوب و مثبت را برای مردم کلان شهرها فراهم می کنند، به نحوی که خانواده‌ها در هزینه صرفه جویی می کنند و از این بابت گرایش به حمل و نقل شهری و عمومی مثبت است.

استاندار خوزستان تصریح کرد: شبکه حمل و نقل ریلی به علت ارزانی، ایمنی، سرعت و کیفیت، نقش مهمی بر عهده دارد و سهم زیادی را در حمل و نقل به خود اختصاص داده اما این مسئله در کشور، خوزستان و اهواز، مغفول مانده و مردم آن گونه که باید و شاید بهره لازم را از آن نبرده اند،؛

وی ادامه داد: اگرچه بیشترین حمل و نقل حومه ای در کشور در خوزستان صورت می گیرد و و بیشتر شهرها به شبکه حمل و نقل ریلی متصل است، اما وقتی سهم جابه‌جایی بار را در حمل و نقل ریلی با بخش مسافری مقایسه می کنیم متوجه می شویم که بخش مسافری سهم زیادی ندارد.

شریعتی یادآور شد: بزرگترین صنایع کشور در خوزستان است و می طلبد که سهم ریل در انتقال بار بیشتر شده و در این زمینه به دلیل آثار مثبت زیست محیطی، حمل و نقل ریلی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: راه آهن اهواز به اصفهان باید امسال با پیگیری و زحمات سخت و شبانه روزی از سرمایه گذاری و مشارکت به قراردارد و فاینانس منتج شود چون در قانون بودجه سال ۹۷ برای حمل و نقل ریلی هفت میلیارد دلار فاینانس در نظر گرفته شده که ۲۵ درصد سهم دولت است که اگر این تفاهم نامه به قرارداد تبدیل شود، می توانیم از این سهم استفاده کنیم.

استاندار خوزستان با اشاره به دوخطه شدن خط آهن اهواز به سمت اندیمشک، بیان کرد: محور ریلی اهواز به اندیمشک در حال دوخطه شدن است تا از این پس قطارها بتوانند با سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت در این مسیر تردد کنند. همچنین بنا است تا از اندیمشک به سمت ایستگاه درود نیز خط آهن موجود بازسازی شود.

شریعتی اظهار کرد: خط آهن بندرامام خمینی(ره) به خرمشهر یک خط ریلی کاملا توجیه دار برای حمل و نقل بار و صادرات است و این موضوع را در دستور کار قرار داده ایم تا به زودی تفاهم نامه اجرای آن را امضا و کار را در این محور ریلی آغاز کنیم.

استاندار خوزستان با اشاره به راه آهن اهواز به سمت اصفهان، گفت: امسال با پیگیری های صورت گرفته توانستیم بحث تامین هزینه این پروزه را از سرمایه گذاری و مشارکت در قانون بودجه ۹۷ به فاینانس تبدیل کنیم. این مساله یک گام بزرگ در راستای اجرای آن بود زیرا حدود پنج سال پروژه راه آهن اهواز به سمت اصفهان در مرحله سرمایه گذاری بود هیج کسی تمایلی به سرمایه گذاری در اجرای آن نداشت.

وی ادامه داد: یک شرکت ایتالیایی در سال ۱۳۴۸ مطالعات احداث این مسیر ریلی انجام داده و عنوان کرده است که در مسیر می توان یک دو خطه برقی ایجاد کرد. این مسیر از ۵۰ سال گذشته دارای توجیه بوده اما تاکنون اقدامی برای احداث آن صورت نگرفته است. امیدواریم با اقداماتی که انجام می گیرید، امسال بتوانیم این پروژه را به مرحله قرارداد برسانیم.