دید مسئولان نسبت به خوزستان چگونه است؟ دلسوزانه یا دل سوزانه؟

خورنا – نوید خواجه حسینی / استان خوزستان با دارا بودن نزدیک به ۸۰درصد از منابع کشور از دیرباز به عنوان قلب اقتصادی کشور شناخته میشد و همچنین به دلیل وجود قدمتی تاریخی و جغرافیایی بی بدیل از نظر جذب گردشگران داخلی و خارجی مورد توجه همگان در سطح ملی و بین المللی قرار میگرفت.

خوزستان به گونه ای محبوبیت داشت که شاعران و هنرمندانی که از معروفیت بالایی در حوزه فعالیت خود برخوردار بودند از این استان به نیکی در فعالیت های هنری خود یاد کرده و همچنین تجار داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری یکی از مقاصد اصلی خود را در این استان زرخیز هدف گذاری میکردند.
بازار استان خوزستان از نظر موضوعات جذب توریست و سرمایه گذار آنچنان داغ بود که کشورهای حوضه خلیج فارس توان رقابت با آن را نداشته و همواره این استان در منطقه خاورمیانه جزء اولین ها بود.

متاسفانه با شروع جنگ تحمیلی از سوی صدام و هم پیمانانش به میهن اسلامیمان رژیم بعث عراق محوریت حملات خود را خوزستان قرار داده و با تمام توان به موشک باران با الویتهایی نظیر “الف دزفول” خرابی های زیادی را در این استان زرخیز به وجود آورد.
همچنین رژیم بعث عراق برای عبور ادوات جنگی خود به خوزستان تمامی پوشش های گیاهی و نخلهای سر راه خود را به آتش کشید و نابود ساخت که این مسئله از نظر مسائل زیست محیطی در زمان حال نمود و جلوه ای خاص پیدا کرده است.

پس از خاتمه جنگ تحمیلی دیگر به خوزستان توجه خاصی از سوی مسئولان نشد و این استان زرخیز تا به امروز همواره سایه جنگ سه دهه گذشته و خرابیهایش را یدک میکشد.
در گذشته مسئولان برای رسیدگی به وضعیت وخیم استان خوزستان سهم سه درصدی از منابع نفتی را در نظر گرفته بودند که این طرح به فراموشی سپرده شد و سهم مردم خوزستان از منابع استانشان تنها آلودگی باقی ماند.
در حال حاضر میتوان استان خوزستان را آفریقای دوم خواند چراکه منابع کل کشور از این استان زرخیز تامین میشود اما متاسفانه کوچکترین توجهی به مردم این استان از سوی مسئولان نمی شود.

رتبه دوم بیکاری جوانان خوزستانی در کشور

جوانان استان زرخیز خوزستان با وجود منابع عظیم و ظرفیت های فراوان این استان در موضوعاتی چون کشاورزی،دامپروری و گردشگری از بیکاری رنج میبرند و پس از استان سیستان و بلوچستان رتبه دوم بیکاری در کشور را به خود اختصاص داده اند.
جوانان خوزستانی در بسیاری از زمینه ها توانایی فعالیت مانند باقی جوانان کشور را دارند اما متاسفانه زمینه فعالیت آنان از سوی مسئولان فراهم نمیشود و ساده ترین مشاغل به نیروهای غیربومی سپرده میشود و جوانان این استان زرخیز فقط به نظاره فعالیتهای جوانان غیربومی نشسته اند.

عدم توجه مسئولان به مسائل زیست محیطی

متاسفانه استان خوزستان بیش از ده سال است که با پدیده نامبارک ریزگردها دسته و پنجه نرم میکند و بر خلاف تمام رسانه ها که این پدیده را مهمان ناخوانده معرفی میکنند باید از این پدیده به عنوان میزبان نامبارک یاد کرد.
از زمان بروز این پدیده تا کنون سه دولت تغییر کرده اما وضعیت آن ذره ای بهبود نیافته است و در دولت کنونی رئیس محیط زیست کشور تنها راهکار را کنار آمدن مردم خوزستان با این پدیده عنوان کرد.
از دیگر مشکلت زیست محیطی خوزستان موضوع انتقال آب به فلات مرکزی کشور است که با وجود نیاز شدید کشاورزان و دامپروان این استان به این مایه حیاتی مسئولان وزارت نیرو به آن توجه نکرده و راهکار دیگری به جزء موضوع انتقال آب برای تامین آب استان های واقع در فلات مرکزی کشور به ذهنشان نمیرسد.

وضعیت نامساعد بهداشتی و درمانی

متاسفانه یکی دیگر از مشکلات عظیم استان خوزستان ضعف شدید شبکه بهداشتی درمانی در این استان است به گونه ای که در برخی از روستاهای این استان هیچ گونه خانه بهداشتی وجود ندارد و با کمبود شدید دارو و پزشک معالج دسته و پنجه نرم میکنند.
البته این وضعیت در مرکز استان خوزستان نیز آنچنان تفاوتی ندارد و در بیمارستان های تخصصی خوزستان نیز شاهد تعطیلی برخی از بخشهای اورژانس در ساعاتی از روز هستیم و بعضا پزشکانی متخصص فعالیت میکنند که از درمان و تشخیص بیماری های ساده ای چوان سرماخوردگی عاجز هستند.

آموزش دانش آموزان خوزستانی در کپر

در برخی از مناطق محروم خوزستان متاسفانه دیده میشود که دانش آموزان مکان سالمی برای فراگیری درس ندارند و متاسفانه در شرایط بسیار نامساعد به تحصیل میپردازند.
نفت زیر پای دانش آموزان خوزستانی در مناطق محروم برای تامین اقتصاد کشور استخراج میشود ولی آنان باید به دلیل محرومیت و فقر یا از تحصیل باز بمانند و یا در کپر و روی زمین تحصی کنند.

توهم مسئولان خوزستانی با عنوان خدمتی بزرگ

در خوزستان کوچکترین خدمت از سوی مسئولان خدمتی بزرگ خوانده میشود و مرتب آن خدمت به مردم یادآوری میشود.
مثلا استاندار سابق خوزستان ورود خودروهای پلاک اروندی به سطح استان را خدمتی بزرگ خواند اما از حل بسیاری از مشکلات خوزستان ناکام ماند و افتخار خود را در هر مجلسی ورود خودروهای پلاک اروند به سطح تمام خوزستان عنوان میکرد.
یا نهادهای شهری اهواز تعریض یک پل را خدمتی بزرگ میخوانند اما از حل بحران ترافیک این کلانشهر و احداث مترو پس از گذشت بیش از ده سال عاجز هستند.

کلام آخر

استان خوزستان همواره از سوی دولتها مورد بی توجهی قرار گرفته است و مطالبات مقام معظم رهبری درباره این استان هیچگاه از سوی مسئولان مورد توجه جدی قرار نگرفته است.
حال که استان خوزستان دین خود را به اسلام و کشور در تمام دوران انقلاب اسلامی ادا کرده و دشمنان سعی در ایجاد تفرقه با بهره گیری از تفاوت قومیتی در این استان دارند بر مسئولان واجب است که به این استان زرخیز توجه خاص کرده و آنان نیز دین خود را به مردم مظلوم خوزستان ادا کنند.
استان خوزستان با ظرفیتهای بالا و بی بدیل خود توانایی تحقق اقتصاد مقاومتی را دارد و میتواند نقشی سازنده در تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در این راستا ایفا کند به شرط آنکه مسئولان دیدنابرابر خود را کنار گذاشته و به خوزستان مانند دیگر استانهای کشور نگاه کنند.