وزیر راه و شهرسازی از استاندار خوزستان در کمیسیون ایمنی راههای کشور قدردانی کرد

خورنا –وزیر راه و شهرسازی در کمسیون ایمنی راه های کشور از استاندار و مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان بابت کاهش آمار تصادفات در استان قدردانی کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ دکتر عباس آخوندی در نشست هفتاد و یکم کمیسیون ایمنی راه‌ها در جریان تحلیل عملکرد و ارائه گزارش ایمنی حمل و نقل استان خوزستان که با حضور اعضای کمیسیون، استاندار و برخی مقامات خوزستان برگزار شد، ضمن تشکر از اقدامات صورت گرفته در این استان و با اشاره به رتبه مناسب خوزستان در ایمنی‌ راه‌ها گفت: لازم است هم به صورت کتبی و هم به صورت حضوری از دستگاه‌هایی که نقش مثبتی در کاهش آمار تصادفات در استان خوزستان داشتند٬ تقدیر و تشکر به عمل آید.
گفتنی است این تشکر به دلیل مدیریت ایمنی و عملکرد مثبت کمیسیون ایمنی راه‌های استان به ویژه همکاری و هماهنگی اعضای کمیسیون با هدایت و راهبری استاندار و دبیرخانه کمیسیون ایمنی راه‌ها، صورت گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه در سفر به استان خوزستان حتما باید طرح جامع استان مرور شود تا اگر نیاز به تصمیم‌گیری مجددی داشت در این خصوص تصمیم‌گیری صورت گیرد٬ ادامه داد: نکته مهم این است که برای تحقق ایمنی باید هم‌افزایی میان همه دستگاه‌های درگیر و مسئول صورت گیرد و این اتفاقی است که در خوزستان رخ داده است.
وزیر راه و شهرسازی اطلاع رسانی و آموزش صورت گرفته در استان خوزستان را نیز تأثیرگذار در کاهش تصادفات و تلفات استان برشمرد و گفت: اتفاق خوبی که در خوزستان رخ داده این است که دستگاه‌ها و عواملی که در ایمنی نقش داشتند هم از نظر مادی و هم از نظر معنوی خود را در ایمنی مسئول می‌دانستند.
وی ادامه داد: متأسفانه مشکلی که در کشور با آن مواجه هستیم این است که دستگاه‌ها و بخش‌های که در ایمنی نقش مهم دارند از انجام مسئولیت خود شانه خالی می‌کنند. برای مثال یک شرکت فولاد که آثار زیادی در منطقه از خود به جای می‌گذارد از جاده استفاده می‌کند؛ اگر بگوید هر اتفاقی در آن جاده رخ دهد به شرکت فولاد ارتباطی ندارد نوعی شانه خالی کردن و عدم مسئولیت‌پذیری و مشارکت‌پذیری در مسئولیت اجتماعی است.
آخوندی با تأکید بر اینکه بسیار تلاش کرده است تا بحث مسئولیت اجتماعی را از بعد مادی و معنوی به همکاران خود و همچنین سایر دستگاه‌ها یادآور و متذکر شود٬ افزود: باید این موضوع به یک فرهنگ اجتماعی تبدیل شود تا هرکس در جامعه زندگی می‌کند به آثار اجتماعی وجودش در جامعه نیز حساس باشد.
رئیس کمیسیون ایمنی راه‌های کشور با تأکید بر اینکه تداوم کاهش تلفات در استان خوزستان بسیار اهمیت دارد اضافه کرد: این مهم می‌تواند با پیگیری‌های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در خصوص نصب دوربین‌های ثبت تخلف رانندگی تداوم و ادامه داشته باشد.
وی یکی از نکات مثبت استان خوزستان را برخورداری از شبکه ریلی مناسب خواند و افزود: شبکه ریلی استان خوزستان شبکه بسیار خوبی است و در حال حاضر ریل‌باس‌های بین اهواز-بندرامام یکی از ظرفیت‌های ریلی استان است که می‌تواند توسعه ریل‌باس‌ها و قطارهای حومه‌ای در استان خوزستان کمک زیادی به کاهش حجم بالای تردد جاده‌ای در خوزستان کند.
آخوندی اضافه کرد: ریل‌های خوزستان از نزدیک دزفول عبور می‌کند ولی متأسفانه در دزفول یک ایستگاه مناسب نداریم و شبکه مسافری از اهواز به دزفول متصل نمی‌شود. قطعا با به کار بردن تمهیدی در این خصوص می‌توان در ایمنی موثر عمل کرد.
وی خطاب به استاندار خوزستان تأکید کرد: اگر بتوانیم از همین امسال اقداماتی را آغاز کنیم که بخشی از کاروان‌های راهیان نور را از جاده به ریل منتقل کنیم٬ می‌توانیم بخش اعظمی از بار ترافیکی استان را به ریل منتقل کنیم تا آرامش مطلوبی را برای جاده‌ها فراهم شود و هم کاهش تلفات و هم ایمنی راه‌ها را به دنبال داشته باشیم.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید یادآور شد: بیش از ۹۰ درصد مسیری که کاروان‌های راهیان نور طی می‌کنند دارای زیرساخت‌های ریلی است و پیمودن مسیر باقی مانده که برای حاضر شدن در مناطق جنگی نیاز است را می‌توان از اتوبوس استفاده کرد.
وی با تأکید بر اینکه در ایام اربعین نیز می‌توان از ظرفیت قطارهای فوق‌العاده برای این ایام استفاده کرد و حجم ناوگان ریلی را افزایش داد٬ گفت: بهترین گزینه برای رهایی از یک حجم ترافیکی عظیم در مناطقی که عبور و مرور دائمی وجود دارد٬ روی آوردن به حمل و نقل ریلی و انتقال بار ترافیکی به روی ریل است.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: باید در استان خوزستان برنامه‌ریزی صورت گیرد و اگر نیاز است من نیز با صدور دستورات مقتضی را به شرکت راه‌آهن می‌دهم و این شرکت را موظف به همکاری در این راستا خواهم کرد.