عارف: فساد در کشور نهادینه شده است

خورنا دکتر محمدرضا عارف در دیدار جمعی از دبیران کل احزاب و اعضای جبهه اصلاح‌طلبان ایران با اشاره به اجتماع عظیم مسلمانان در اربعین حسینی، آن را افتخار بزرگی برای شیعیان دانست و گفت: حضور میلیونی عاشقان ابا عبدالله­ الحسین(ع) در کربلا که به حق باید آن را حماسه اربعین نامید تنها مختص شیعیان نیست، بلکه از مذاهب دیگر هم در این حماسه شرکت کردند و جلوه‌های زیبایی از وفاق و همدلی بین خواهران و برادران اهل سنت و تشیع را به نمایش گذاشتند.وی انقلاب اسلامی ایران را متاثر از آموزه‌های نهضت امام حسین(ع) دانست و گفت: امام بزرگوار که با همراهی توده‌های مختلف مردمی توانستند انقلاب اسلامی ایران را شکل دهند، راه و منش اصلاح گرایانه امام حسین(ع) را الگوی خود قرار دادند و اصلاح‌طلبان نیز بر خود می‌بالند که پیرو مکتب امام حسین(ع) و در خط امام خمینی(ره) هستند.

وی تاکید کرد: تفکر اصلاح‌طلبی نقش موثری در پیروزی انقلاب اسلامی داشت و جفاست کسانی که خود در زمان انقلاب نام و نشانی از آنها نبود، اصلاح‌طلبان را خارج از دایره نظام معرفی می‌کنند. رئیس بنیاد امید ایرانیان به تلاش جریانی خاص در جهت شکاف بین نیروهای اصیل انقلاب اشاره کرد و گفت: از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی جریان‌هایی همچون منافقین تلاش گسترده‌ای در جهت تخریب برخی چهره‌های سیاسی و مذهبی انجام دادند امروز هم با نام و نشان دیگری می­‌خواهند بین نیروهای اصیل انقلاب فاصله بیاندازند که باید مراقبت کرد در دام طراحی شده این جریانات نیفتاد.
وی وظیفه سخنوران و تریبون داران را در راستای وفاق و همدلی در جامعه بسیار با اهمیت برشمرد و خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم بین خانواده انقلاب فاصله نیافتد باید به گونه‌ای سخن بگوییم تا سخن ما در راستای تلطیف قلوب باشد نه اینکه نفاق و کینه توزی را در جامعه بیشتر کند. وی یکی از راه‌های جلوگیری از فساد را حاکمیت تحزب در کشور دانست و اظهار کرد: متاسفانه جایگاه واقعی حزب در کشور ما بدرستی شناخته نشده است و فرهنگ کار گروهی و جمعی نیز نهادینه نشده است.اگر می­خواهیم حاکمیت مردم بر سرنوشت خود بدرستی تحقق یابد، ساز و کار آن از طریق پا گرفتن تحزب در کشور است.
رئیس بنیاد امید ایرانیان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که دولت فعلی برآمده از خردورزی اصلاح‌طلبان است، خاطرنشان کرد: اصلاح‌طلبان بدون هیچگونه سهم خواهی به دولت کمک می‌کنند و در همین راستا در انتخابات مجلس حضور موثری خواهند داشت تا با بدست آوردن کرسی­‌های مجلس دولت را در پاسخگویی به مطالبات به حق مردم همراهی کنند.
وی در پایان به محدودیت‌هایی که دولت با آن مواجه است اشاره کرد و گفت: در قضیه وزارت علوم ایستادگی رئیس‌جمهور محترم بر سر وعده‌هایی که به دانشگاهیان عزیز داده بود قابل تقدیر است.هر چند هزینه‌هایی هم داده شد ولی در نهایت با حضور شخصیتی توانمند و برآمده از تفکر اصلاح‌طلبی در راس وزارت علوم، جامعه دانشگاهی کشور امیدوار به ادامه مسیر گذشته شده‌ است.

نماینده​ها هم گاهی مجبورند رشوه دهند!
یک نماینده اصلاح‌طلب مجلس بروز و ظهور پرونده‌های فساد مالی را بزرگترین مشکل کشور بعد از انقلاب اسلامی خواند و گفت: از فساد ۳ میلیاردی جزایری تا پرونده‌های ۳ هزار میلیاردی، ۷ هزار میلیاردی و اکنون ۱۲ هزار میلیاردی توهین به نظام جمهوری اسلامی ایران است.
عابد فتاحی در گفت و گو با ایسکانیوز تاکید کرد: ما برای برقراری عدالت انقلاب کردیم.انقلاب کردیم تا جلوی فسادها را بگیریم، اما امروز فساد دامن کشور را گرفته و برخی به جای پیشگیری، تلاش می‌کنند این فسادها را انکار کنند و رقم آن را پایین‌تر از واقعیت اعلام کنند. وی در ادامه خاطرنشان کرد: بابک زنجانی ۱۲ هزار میلیارد دلار از کشور خارج کرد، اما بعضی‌ها همچنان می‌خواهند بگویند بابک زنجانی وجود ندارد. این بی احترامی به قانون است. نماینده ارومیه در مجلس نهم افزود: فساد و رشوه و اختلاس تبدیل به یک هنجار شده است و برای هیچکس عجیب نیست. وقتی به ادارات می‌رویم ، کارمندی سر کارش نیست. همه در حال ادامه تحصیل هستند و هر بار که به کارمندی مراجعه می‌کنیم، می‌گویند دو هفته بعد بیایید. در این شرایط مراجعان مجبور می‌شوند که رشوه بدهند تا کارشان انجام شود.
رئیس فراکسیون اهل سنت مجلس اظهار داشت: حتی ما به عنوان نماینده مجلس هم گاهی مجبوریم رشوه بدهیم. به طور مثال فردی به ما مراجعه می‌کند و می‌گوید بیماری قلبی دارم و تقاضا می‌کنم که خدمت سربازی پسرم در شهر خودم باشد، من به عنوان نماینده یک سال طول می‌کشد که با وزیر دفاع و وزیر نیرو و … نامه نگاری کنم. اما افرادی هستند که یک پول کمی می‌گیرند و این کار را یک ساعته انجام می‌دهند. بنابراین ما هم مجبور می‌شویم برای انجام کارمان رشوه بدهیم، زیرا کار از زیر میزی گذشته و کاملا رو میزی رشوه گرفته می‌شود. فتاحی همچنین گفت: مقام معظم رهبری در خصوص فساد فرمودند که چرا ایستاده اید و اقدام نمی‌کنید .
ایشان کاملا درست می‌فرمایند . باید با فساد مقابله شود و هیچکس هم ناراحت نشود. چراکه افزایش رقم فسادها باعث خجالت است و خانواده شهدا در این شرایط بسیار ناراحتند. این نماینده مجلس در پایان اظهار داشت: اگر نتوانیم فساد را مهار کنیم دیگر نباید از ارزشهای انقلاب حرفی بزنیم، زیرا این یعنی ارزشها سقوط کرده اند. در این راستا مجلس مسوول است، اما مجلس به قدری درگیر جلسات قانونگذاری شده که فرصت نظارت ندارد.

منبع روزنامه کارون