نظر غرضی درباره دولت روحانی

خورنا: سیدمحمد غرضی از کاندیداهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در گفت‌وگو با چهلمین شماره ماهنامه مدیریت ارتباطات انتقادهای بسیار جدی از عملکرد رسانه‌ها در کشور مطرح کرده است. او به تشریح دیدگاه‌هایش در مورد انحوه رفتار جامعه و رسانه‌ها با او پرداخته و اعلام کرده که حتی به نفع آقای هاشمی رفسنجانی نیز کنار نمی‌کشید.

گزیده‌ای از نظرات وی را در ذیل مطالعه فرمائید:

• من از کسی پرسیدم. گفتند که تو در شورای نگهبان ۱۱ رأی آوردی. صحت و سقم آن را نمی‌دانم ولی گفتم خیر، من ۱۲رأی آوردم و اگر آقای رضوانی که به رحمت خدا رفته است، بود، ایشان هم به من رأی می‌داد؛ چون از همه بیشتر من را می‌شناخت. بنابراین سوابق آشنایی من با عوامل انقلاب و شخصیت‌های انقلاب مربوط به دهه ۳۰، ۴۰ و ۵۰ است.

• از این‌که رسانه‌های ما را رسانه‌های خارجی مدیریت می‌کنند، خیلی ناراحتم.

• رسانه ملی تکلیفش را انجام نداد، بقیه رسانه‌ها هم. رسانه‌ها مربوط به صاحبان قدرت هستند و هر کسی ماشین خودش را می‌راند. رسانه‌ای که از حقوق عامه دفاع کند، نداریم. رسانه ملی از حقوق قدرت سیاسی دفاع می‌کند. وقتی به جریان اجتماعی می‌رسد، اگر تناقض بین قدرت سیاسی و حقوق اجتماعی باشد، طرف قدرت سیاسی را می‌گیرد. بقیه مجله‌ها و روزنامه‌ها، هر کدام وابسته به یک گروهی هستند که اگر حرف‌های آنها را بزنی، نگه‌ات می‌دارند و اگر نزنی بیرونت می‌کنند.
……

آیا کارکرد رسانه‌های اصلاح‌طلب باعث شد آقای روحانی انتخاب شود؟

دولت آقای هاشمی عکس‌العمل دولت آقای موسوی بود. دولت آقای خاتمی عکس‌العمل دولت آقای هاشمی بود. دولت آقای احمدی‌نژاد عکس‌العمل دولت آقای خاتمی بود و دولت آقای روحانی هم عکس‌العمل دولت آقای احمدی‌نژاد. مردم بعد از یک مدتی از سیاست‌مردان فاصله می‌گیرند و به یک فرد دیگر پناه می‌برند. این است که رسانه‌ها خیلی مؤثر نیستند. آن عملکرد دولت‌هاست که مردم را جابه‌جا می‌کند.

……

آیا رسانه‌ها شما را در انتخابات تخریب کردند؟

… رسانه‌ها طوری برخورد می‌کنند که انگار این حرف‌ها(حرف‌ها و برنامه‌های آقای غرضی) جوک است. شما بروید دنبال این‌که کشور را از طریق غیر از جوک اداره کنید. من هیچ نگرانی ندارم.

……

اگر آقای هاشمی رفسنجانی ورود پیدا می‌کردند، به نفع ایشان کنار می‌رفتید؟

نه، کنار نمی‌رفتم. حرف‌هایی که می‌زنم حرف‌هایی است که با گوشت، پوست و استخوان و رگ و سوابقم آمیخته است. به آقای هاشمی هم گفتم که وقتی آمدند روی کار، دلار ۱۵۰تومان بود، وقتی رفتند ۴۵۰تومان بود….

تحلیل شما از آرایی که کسب کردید، چه بود؟ راه‌حل ارائه دادید. سخنانتان امیدبخش بود، اما نتیجه چه بود؟

دیگران به من گفتند که ما حرف‌های تو را قبول داشتیم، خود تو را هم خیلی قبول داشتیم، اما ترسیدیم از این‌که آقای روحانی رأی نیاورد و بعد گرفتاری پیدا شود. بیشتر می‌گفتند که به خاطر ترس از اصولگراها ما به تو رأی ندادیم تا روحانی حتماً رأی بیاورد. این حرفی است که خیلی‌ها به من زدند.

عالم سیاست بازنشستگی ندارد؟

نه بازنشستگی دارد و نه می‌تواند منقطع بشود. بسیار واجب است که همین طور مثل واجب شرعی انجام شود.

در انتخابات بعدی هم ممکن است شما را ببینیم؟

نگاه می‌کنم به موضوع و قضیه. مثلاً وقتی که به نظام مهندسی نگاه کردم، دیدم این یک واجب اجتماعی است و از من برمی‌آید و پای آن ایستادم. بستگی به موضوع قضیه دارد.

نظرتان در مورد کابینه اعلام شده چیست؟

افراد بسیار خوب و معتبری هستند. شخصیت‌های زحمت‌کشیده‌ای که همه از یاران امام و از یاران جمهوری اسلامی هستند. امیدوارم که این بار که آقای روحانی ۱۸میلیون رأی آورد دفعه بعد ۴۰میلیون رأی بیاورد.

به عملکرد این کابینه امیدوارید؟

امیدوارم به این‌که بتوانند کشور را حفظ کنند، رضایت مردم را جلب کنند و بر معضلات فائق بیایند. همه اینها عزیزان و دوستان انقلاب هستند. من همه اینها را می‌شناسم.

……

با تلفن‌های تصویری مخالفت‌هایی می‌شود. نظر شما چیست و فکر می‌کنید چقدر این تلفن مورد استقبال واقع می‌شود؟

مثل ماهواره و مثل بقیه چیزهاست. همان قدر که مخالفت با ماهواره نگرفت، مخالفت با این هم نمی‌گیرد. اسلام که با ابزار مخالفت ندارد. اسلام با سوءاستفاده از ابزار مخالف است. مثل این‌که بگوییم شمشیر چون برنده است نگیریم. اصلاً در بحث نظری این‌که شما بخواهید با ممانعت یک منعی را شکل اعتقادی بدهید، قبول ندارم. باید نفوس انسان‌ها تزکیه شوند، به ترتیبی که گناه نکنند. ماهواره‌ها را آقایان نگذاشتند ما بیاوریم، والا ما همه کارهایش را هم کرده بودیم.

شما در منزل خودتان ماهواره دارید؟

بله، ما همه چیز داریم.

شما عضو فیس بوک هستید؟

عضو نیستم، ولی ارتباطاتم خیلی وسیع است و نیاز هم ندارم. من تقریباً ۲۴ساعته با تمام دنیا در ارتباط هستم. همه وقایع دنیا را دنبال می‌کنم. انگلیسی، عربی و فرانسه را بلد هستم. همه چیز را دنبال می‌کنم.

قشنگ‌ترین جوکی که شما از دوران انتخابات شنیدید چه بود؟

این بود که گفتند آقای روحانی، غرضی را با تمام کسانی که به او رأی دادند دعوت کرده منزلش؛ یعنی تعدادی نبوده. پسرم اینجا بود، می‌گفت یکی به من زنگ زد و این جوک را خواند. بعد فردا شب پسرم به آن آقا زنگ می‌زند برای احوالپرسی، او می‌گوید کجایی پسرم می‌گوید خانه آقای روحانی.

بعد از وزارت شما هیچ کدام از وزرای بعدی از شما مشورت گرفتند؟

نه، هیچ کدام مشورتی نگرفتند.

چه توصیه‌ای به وزیر بعدی؛ آقای واعظی دارید؟

بالاخره آقای واعظی آنجا مدیرعامل بوده در سوابقش ۲سال کار در آنجا هست. بقیه این ۲سال را هم نداشتند. باید گذاشت او کار کند. من توصیه و تقدیر نمی‌کنم. باید گذاشت او کار خودش را بکند.

جای آزمون و خطا که نیست؟

آنجا خیلی گسترده‌تر از این حرف‌هایی است که من و شما با هم صحبت می‌کنیم.

فکر می‌کنید شورای عالی فضایی چقدر وزارت ارتباطات را محدود کرده است؟

هر چه بکنند به ضررشان است.

اگر آقای روحانی به شما وزارت فناوری و ارتباطات را پیشنهاد می‌کرد، می‌پذیرفتید؟

گفتم که نتیجه عمرم دو کلمه است: توسعه جمهوریت و توسعه اسلامیت. هر مقامی، هر قدرتی و هر اهل کوچه و بازاری این دو کلمه را قبول کند من تا آخر عمر بندگی‌اش را می‌کنم، ولی دیگر کار فیزیکی نمی‌کنم.