کاهش ۸ ساعتی ‌کار زنان بدون کسر حقوق؟

خورنا: این روزها بازار خبرسازی در حوزه زنان شاغل داغ است. مرخصی زایمان در روزهای پایانی دولت احمدی‌نژاد، با مصوبه مجلس از ۶ ماه به ۹ ماه افزایش یافته بودکه با روی کار آمدن دولت روحانی، با دستور اسحاق جهانگیری اجرای این مصوبه البته به همراه کلی مصوبه دیگر متوقف شد. بماند که چقدر حاشیه پیرامون این تصمیم به راه افتاد.
حالا نمایندگان مجلس، روز گذشته لایحه دیگری را در کمیسیون‌های تخصصی تصویب کردند که ساعات کاری زنان شاغل را کاهش می‌دهد. لایحه کاهش ساعات کاری زنان شاغل روز گذشته در کمیسیون اجتماعی مجلس به عنوان کمیسیون اصلی و در کمیسیون  بهداشت و درمان به عنوان کمیسیون فرعی تصویب شد.
 ایرج عبدی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر اینکه لایحه کاهش ساعات کاری زنان شاغل در جهت کمک به زنان شاغل در دستگاه‌های دولتی است، گفت: در این لایحه دولت ۸ ساعت از ساعت کاری زنان را که معادل با یک روز کاری این افراد در هفته است  کاهش داده، البته این کاهش تاثیری در حقوق دریافتی آنها نخواهد داشت.
عبدی در گفت وگو با خانه ملت، در تشریح لایحه کاهش ساعات کاری زنان شاغل، افزود: دولت لایحه‌ای به مجلس ارائه کرده که در راستای کمک به زنان شاغل در دستگاه‌های دولتی است. نماینده مردم خرم‌آباد و دوره در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: لایحه مذکور همه زنان شاغل را در برنمی‌گیرد بلکه برای قشر خاصی از جمله افرادی که دارای کودک زیر۷سال، افراد معلول در خانواده و همسر از کارافتاده هستند درنظر گرفته شده است.
 این نماینده مردم در مجلس نهم، به محورهای موجود در لایحه کاهش ساعات کاری زنان شاغل اشاره کرد و گفت: دولت در این لایحه ۸ ساعت از ساعت کاری زنان را که معادل با یک روز کاری این افراد در هفته است را کاهش داده است.
وی، با یادآوری نظر کمیسیون اجتماعی نسبت به لایحه کاهش ساعات کاری زنان شاغل، تصریح کرد: به نظر می‌رسد نمایندگان با آن موافق هستند و اگر این هفته در کمیسیون رای مثبتی را به دست آورد مهرماه سال جاری در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرد.
 سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه کاهش ساعت کاری زنان شاغل تاثیری بر حقوق دریافتی آنها نخواهد داشت، یادآور شد: به طور حتم کاهش ساعات کاری زنان شاغل با همان حقوق عادی انجام می‌شود بدان معنا که با وجود کاهش ساعت کاری، حقوق این افراد به صورت تمام وقت حساب می‌شود.
از سوی دیگر کمیسیون بهداشت هم به عنوان کمیسیون فرعی این لایحه، با کاهش ساعت کار زنان شاغل سرپرست خانوار که فرزند زیر هفت سال با معلولیت یا بیماری صعب‌العلاج دارند موافقت کرد. محمدحسین قربانی، سخنگوی کمیسیون بهداشت در گفت‌وگویی اظهار کرد: بر اساس این لایحه ساعت کار زنان شاغل سرپرست خانوار که فرزند زیر هفت سال با معلولیت یا بیماری صعب‌العلاج دارند از ۴۴ ساعت در هفته به ۳۶ ساعت در هفته کاهش پیدا می‌کند که کمیسیون بهداشت به عنوان کمیسیون فرعی با این طرح موافقت کرد.
این عضو کمیسیون بهداشت مجلس ادامه داد: بحث دیگری که در جلسه امروز بررسی شد، طرح بیمه اجتماعی فراگیر بود که بر اساس آن پیشنهاددهندگان با توجه به اینکه ۳۰ درصد افراد جامعه فاقد بیمه‌های اجتماعی هستند صندوقی به صندوق حمایت از بیمه‌های اجتماعی را تشکیل دادند تا کسانی که فاقد بیمه هستند از این طریق بیمه شوند.
 وی تصریح کرد: منابع این طرح از طریق هدفمندی یارانه‌ها از سهم سرپرست خانوار کم خواهد شد. به گفته قربانی، اصلاح قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسیله نقلیه موتوری که فوریت آن در مجلس شورای اسلامی به تصویب نرسیده بود از موارد دیگری بود که در جلسه امروز کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون فرعی بحث و بررسی شد.